Family apartment

A unique, renovated accommodation for families and groups in an old school building – with all amenities! This spacious, stylish, and modern 150m2 Family Apartment for 10+3 people includes 5 bedrooms and an open living room & kitchen.

If you are planning a holiday e.g. together with your family, friends or relatives, this place is perfect for it.

You can relax on a cozy porch and enjoy the hot tub outside under the sky (for an additional fee) and use our special yoga room/dojo on the ground floor. Wanha koulu is located near Tahko ski center’s Western slopes (6km distance). Peaceful, close to nature location with beautiful landscapes in the middle of the forest. Great for families and groups.

Living room / kitchen

The kitchen in the family apartment has all the necessary cooking utensils, 2 refrigerators, a freezer, an induction stove, a convection oven, a microwave oven, a dishwasher, and a baby chair. There’s cutlery for 15 people. Even a larger group can enjoy meals together in the cozy dining area.

Lounge

You can relax on the spacious sofa after the day of skiing. You can use the free Wi-fi and a large flat screen TV (Smart TV) as well as various board games. You can also light a wood-burning fireplace to bring warmth and atmosphere to the living room. The family apartment includes 3 separate toilets.

Bedrooms

There are 5 separate bedrooms in The Family Apartment, each with 2 beds – one with bunk beds, as well as a baby bed and, if needed, a travel bed for a baby/toddler. One of the bedrooms is a separate studio unit connected to the apartment with its own toilet.

Bedroom 1: 2 adults and a baby/toddler. 100cm wide bed x and a bed for a baby
Bedroom 2: 2 persons, 80cm wide bed x 2
Bedroom 3: 2 persons, 100 cm wide bed x 2
Bedroom 4: 90 cm wide bunk beds, entrance to the loft
Bedroom 5: 2 persons, 90cm wide beds x 2, sofa, and own toilet

parvi tahko

A loft loved by children

There’s also a glass-walled loft with 3 mattresses. Especially children and teenagers love this private hideout place!

Sauna and shower facilities

The family apartment includes a sauna and a shower. You can cool off on the cozy porch or outside in your own yard. In addition, it is also possible to reserve the wood-heated log sauna in the yard for the use of a larger group.

The utility room includes a washing machine and a drying closet where you can also quickly dry your wet skiing clothes.

lot rental in Tahko

Relax in a hot tub under the sky

The price of one-time heating is €135. The price includes water, heating wood, heating, and final maintenance of the pool, i.e. disinfection and cleaning.

In the summer, children also have fun in the cool pool! Filling the tub without heating costs €60. The price also includes the final maintenance of the tub.

Yoga/Dojo space at Wanha koulu - Yoga Retreat

Our speciality: a yoga/dojo space

As a specialty, there’s a popular yoga hall/dojo with a tatami on the basement floor. The space can be used by all Wanha koulu residents daily from 6 am to 9 pm.

wanha koulu perhehuoneisto

The family apartment includes air conditioning, free WiFi, and plenty of parking spaces, including 2 spaces for a block heater. (Not suitable for electric car charging.) Pets are allowed. Additional cleaning fee €30/pet (allergy cleaning), paid on site.

Bed Linen

Sheets and towels are available for an additional fee of €15/set. If you prefer, you can also bring your own. Please make sure that sheets are used on the beds to avoid an additional cleaning fee.

The facility can also be combined with Onnela’s Big Family Apartment, so the total number of accommodation places is up to 20+9.

Wanha koulu is great for large families or families with several children. Fantastically quiet accommodation with plenty of activities for children!

5-star

Awesome accommodation in a great location in the heart of nature, highly recommend it! Our group of 9 people fit perfectly in the Family Apartment! Everything was perfect in this place 🙂

5-star

Huoneistossa on aloituspakkaus tarvikkeita:

Aloituspakkaus on tarkoitettu alkuun pääsemiseen, tuothan itse lisää omia tarvikkeita.

Wanha-koulu-perhehuoneisto-pohjapiirustus_2022_

Lainavälineitä vapaaseen käyttöön: