Historia

Reittiön kansakoulun rakentaminen aloitettiin vuonna 1958 ja se valmistui vuonna 1960. Koulu toimi kansa- ja peruskouluna vuoteen 2006 asti, jolloin nykyiset omistajat ostivat sen kunnalta ja kunnostivat sen majoitus- ja asumiskäyttöön.

Vuosina 2007-2015 koulu toimi Tahkon leirikeskuksena ja vuonna 2016 majoitustiloja laajennettiin lisää ja 2017 nykyiseen muotoonsa.

Leirikeskuksen (nykyisen Onnelan) asiakkaina on vuosien varrella käynyt mm. luokkaretki-, metsästys-, lastenkoti- ja turistiryhmiä sekä isoja ryhmiä perheitä ja siellä on pidetty monenlaisia eri kamppailulajien leirejä, joogaretriittejä, lasten leirejä sekä leirikouluja. Paikkaa on vuokrattu myös erilaisten tapahtumien ja sukujuhlien järjestämiseen. Lisäksi pihalla on reilusti tilaa karavaanareille ja telttailijoille.

Vuonna 2016 laajensimme ja paransimme majoitustiloja

Loppuvuodesta 2016 entisten leirikeskustilojen lisäksi tarjoamme majoituskäyttöön myös ryhmille ja isoille perheille tai porukoille soveltuvan tasokkaan perhehuoneiston, johon kuuluu 4 makuuhuonetta, tupakeittiö, kodinhoitohuone, parvi, sauna ja suojaisa katettu kuisti sekä palju. Huoneistoon mahtuu majoittumaan n. 11 henkeä. Lue lisää

Vuonna 2017 remontoimme ”Opettajan asunnon” majoituskäyttöön

Koulun vasemmassa päädyssä sijaitseva 52-neliöinen kaksio on tarkoitettu alkuperäisten piirustusten mukaan ”naisopettajan asunnoksi”, jollaisena se on toiminutkin koulun lakkauttamiseen saakka vuonna 2006. Sen jälkeen asunnossa on asunut vakituinen vuokralainen syksyyn 2017 saakka.

Koska halusimme, että Tahkolla on paikka johon mahtuu bussilastillinen väkeä (40 henkeä), pintaremontoimme ja kalustimme asunnon vanhaa koulun alkuperäistä henkeä kunnioittaen majoituskäyttöön syksyllä 2017. Asunnossa on yksi makuuhuone, jossa on parisänky sekä kerrossängyt, olohuone jossa vuodesohvan saa levitettyä täysikokoiseksi 160 cm leveäksi parisängyksi sekä keittiö ja wc. Suihku- ja saunatilat löytyvät koulun pohjakerroksesta. Opettajan asuntoon mahtuu hyvin 4-6 henkeä majoittumaan. 

Kaikkia koulun tiloja, Perhehuoneistoa, Onnelan Isoa perhehuoneistoa, Opettajan asuntoa ja Talonmiehen asuntoa (yksiö – kysy erikseen), voi vuokrata joko erikseen tai yhdessä aina henkilömäärän ja tarpeen mukaan.

Syksyllä 2020 remontoimme vanhan Leirikeskuksen elämykselliseksi isojen tai useampien perheiden uniikiksi majoitustilaksi – Onnelaksi

Suureen perheasuntoon mahtuu useampikin perhe, eli 12+6. Hyvä valinta 4-18 hengelle. Uniikki, vanhasta koulusta alkuperäistä henkeä kunnioittaen 2020 remontoitu iso tila liikuntasaleineen, jossa erityisesti lapset viihtyvät. Iso ruokailutila ja keittiö, 4 makuuhuonetta. Lue lisää

2022 Tehtiin peruskorjausta ja vietiin Onnelaa eteenpäin

2022 paikattiin ja maalattiin talon katto ja sokkeli kunnostettiin. Tarkastimme Onnelan rakenteet ja laitoimme uusia pintoja sekä päivitimme Onnelan suihkutilat moderneiksi. Ja teimme myös lisävessan!