Onnela – iso perhehuoneisto

Elämyksellinen tapa lomailla yhdessä! Wanhan koulun Onnelan erikoisuutena on koulun liikuntasali, jossa on lapsille tilaa peuhata.

Lapsiperheiden suosikkikohde Wanhan koulun Onnela tarjoaa elämyksellisen ympäristön yhdessä lomailuun. Onnelan erikoisuutena on koulun liikuntasali, jossa on lapsille tilaa peuhata. Lasten purkaessa energiaa salissa aikuisillekin jää omaa rauhaa yläkerran ruokailutilassa. Win-win! 🙂

Majoittumaan mahtuu useampikin perhe, eli 10+6 hlöä. Tämä uniikki majoitustila on remontoitu Wanhan koulun alkuperäistä henkeä kunnioittaen vuonna 2020 ja edelleen 2022, jolloin uusimme mm. suihkutilat, wc:t ja keittiön.

Katso Onnelan esittelyvideo

Puhe englanniksi, tekstitys suomeksi

Onnelassa on nyt myös palju!

Onnelan käytössä on pihalla oleva hirsisauna. Sen yhteydessä olevan paljun voitte myös vuokrata käyttöönne, hinta 150€ / 1 vrk, 200€ 2 vrk.

oleskelutila

Onnelan alakerrassa on olohuone, jossa Smart-tv sekä iso divaanisohva, johon on mukava laskeutua rentoutumaan rankan urheilupäivän jälkeen. Käytävällä on lisäksi pelitila pöytäpelejä varten.

Onnela-ruokailutila

Iso ruokailutila

Ruokailutilaan mahtuu syömään jopa 20 henkeä. Tila on sisustettu tunnelmallisesti maanläheisillä metsätapeteilla. Suuren ruokailupöydän lisäksi tilassa on divaanisohvanurkkaus.

Onnela keittiö

Tilava keittiö suuremmankin porukan tarpeisiin

Onnelan suuressa keittiössä on tilaa laittaa ruokaa suuremmallekin porukalle. Sieltä löytyy monipuoliset ruoanlaittovälineet, jääkaappi, pakastin, induktiohella, kiertoilmauuni, mikroaaltouuni, tiskikone ja ruokailuvälineet 20 hengelle. Työskentelytilaa on runsaasti sekä saareke ja kaksi baarijakkaraa keskellä keittiötä.

Haluatko vapaata myös ruuanlaitosta? Kysy catering-palveluita paikallisilta Pölli ja Kaisla -ravintolayrittäjiltä.

Onnela-sali

Koulun liikuntasali ja temppurata

Lasten suosikki Onnelassa on koulun alkuperäinen 70m2 kokoinen liikuntasali, jossa on lapsille temppurata ja runsaasti erilaisia leluja ja pelivälineitä. Lasten mellestäessä salissa saavat aikuisetkin hetken omaa aikaa ja rauhaa.

Pohjapiirros

Joogasali / dojo / kuntosali

Erikoisuutena Wanhalla koululla on kellarikerroksen suosittu joogasali / dojo / minikuntosali, jossa on tatamilattia. Sali on koulun asukkaiden käytössä päivittäin klo 6-20.

Wanhakoulu perhehuoneisto
Onnela makuuhuone 1
Onnela makuuhuone 3

Makuuhuoneet

Alakerrassa on 4 erillistä makuuhuonetta:

Mh 1: 2+3 hlö. Parvi 140cm, runkopatja 90cm, levitettävä sohva 140cm
Mh 2: 3+1 hlö. Parvi 140cm, runkopatja 90cm x 2
Mh 3: 3+1 hlö. Parvi 140cm, runkopatja 90cm x 2
Mh 4: 2+1 hlö. Parvi 140cm, runkopatja 100cm

Akansauna - hirsisauna pihalla

Pihan hirsisauna

Onnelan asiakkaiden käytössä on vuonna 2021 valmistunut hirsinen, puulämmitteinen pihasauna ”Akansauna”. Onnelan saunavuoro on päivittäin klo 19-21, tai sopimuksen mukaan. Lisätuntien vuokraus onnistuu myös.

Sauna lämmitetään itse. Saunan lämmitys on suosikkiohjelmanumero yhdessä lasten kanssa veden hakuineen ja tulen tekoineen.

Lisäksi

Onnelassa on ilmastointi sekä ylä- että alakerrassa, maksuton WiFi ja reilusti parkkipaikkoja, joista 2 paikkaa lohkolämmittimelle. (Ei sovellu sähköauton lataukseen.)

Lemmikit sallittu. Lisäsiivousmaksu 30€/lemmikki (allergiasiivous), maksetaan paikan päällä.

Tila on yhdistettävissä Perhehuoneistoon, jolloin majoituspaikkojen kokonaismäärä on 20+9.

Liinavaatteet

Voit tuoda mukanasi omat lakanat ja pyyhkeet tai voit vuokrata meiltä 15€/setti. Huolehdithan, että sängyissä käytetään lakanoita lisäsiivousmaksun välttämiseksi.

Onnela on kokonaan vuokraajan omassa käytössä. Rakennuksen muissa asunnoissa saattaa olla vieraita, mutta kaikki tilat ovat erillisiä. Vain kellarikerroksen joogasali on kaikkien asukkaiden käytössä.

Onnela-ruokailutila
Onnela ruokailutila

Varaa Onnela tästä

Sijainti laskettelun suhteen loistava. Vierestä kulkeva kylälatu oli ihana! Talon lumikenkiä, pulkkia ja potkukelkkoja hyödynnettiin myös. Jumppasali oli kovassa käytössä ja nuotiopaikalla paistettiin makkarat.

5-tahtea

Kiva majapaikka isommallekin porukalle. Omassa käytössä oleva jumppasali oli kovasti lasten mieleen, samoin rauhallinen pihapiiri.

5-tahtea

Koulun piha-alue ja ympäristö

Wanha koulu sijaitsee Tahkovuoren hiihtokeskuksen Länsirinteiden puolella, rauhallisella sijainnilla jääkauden muokkaamien harjumaisemien keskellä. Tahkon Länsirinteille on matkaa 6 km, ja Tahkovuoren keskustaan 14 km.

Wanhan koulun piha-alueella on mahdollisuuksia monenlaiseen vapaa-ajanviettoon, niin aikuisille kuin lapsillekin.

Reittiön 9km:n perinteinen kylälatu lähtee talvella Wanhan koulun pihasta. Myös moottorikelkkareiteille pääsee helposti Jouhilahdentietä pitkin.

Kesällä käytössänne on mm. jalkapallokenttä ja reilun kokoinen nuotiopaikka. Maastopyöräreiteille on hiekkatietä 4km. Lapsille löytyy polkupyöriä, iso trampoliini, puuhun rakennettu kiipeilymaja, liukumäki, hiekkalaatikko, keinut ja köysirata. Koulun ympäristössä on myös upeita retkeilymaastoja jääkautisine harjanteineen ja suppineen.

Lainavälineitä vapaaseen käyttöön:

Pihalta löytyy myös:

Grillauspaikka Wanhan koulun pihalla
Grillauspaikka Wanhan koulun pihalla
Puumaja, leikkipaikka ja köysirata lapsille
Puumaja, leikkipaikka ja köysirata lapsille
Reittiön 9km:n perinteinen kylälatu lähtee Wanhan koulun pihasta
Reittiön 9km:n perinteinen kylälatu lähtee Wanhan koulun pihasta
Koulun ympäristössä on upeita retkeilymaastoja
Koulun ympäristössä on upeita retkeilymaastoja
Kalastus tahko
Kalastusta lähijärvellä
Akansauna - hirsisauna pihalla
Wanhan koulun pihan hirsisauna
WK_Piha-ymparisto19
Kylälatu tekee talvella lenkin jalkapallokentällä
Wanhakoulu Piha
Pihalla on lapsille runsaasti tilaa leikkiä niin kesällä kuin talvellakin

Tahkon aktiviteetit ja palvelut

Läheinen Tahkovuoren hiihtokeskus tarjoaa talvella mainiot harrastepuitteet niin hiihtäjille kuin laskettelijoillekin.

Tahkon-rinteissa-makkaranpaisto-laavulla

Helposti laskettelemaan Länsirinteiltä

Tahkon Länsirinteiltä (6km:n päässä) on todella kätevää mennä rinteeseen, koska siellä on aina vähemmän ruuhkaa ja auton voi parkkeerata ihan hiihtohissien viereen. Myös hissilippujen ostaminen onnistuu sieltä. Myös kuuluisaan Pehkubaariin ja Panorama-baariin pääsee kätevästi suoraan autolla Länsirinteiden puolelta.

Kesäkaudella Tahkon länsipuolelta löytyy upeita retkeilykohteita, mm. Mäkiaution rotko ja sen maisemalaavu, Rahasmäen laavu sekä Huutavanholma.

Kesällä Tahko tarjoaa upeat puitteet golfareille sekä lisäksi paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. kuten esim. kalastusta, sähköpyöräilyä maastossa, ammuntaa, paintballia, melontaa, marjastusta ja sienestystä sekä kylpylän

Etäisyydet

Tahkon keskustaan: 14 km
Hiihtohissille: 6 km (Länsirinteille)
Valaistulle ladulle: 8 km
Maastohiihtoladulle: omasta pihasta (perinteisen tyylin kylälatu 9 km)
Kelkkareitille: 1 km (pihasta pääsee lähtemään)
Golf: Tahko Old Course 14 km, Tahko New Course 11 km, Tiirin Golf 20 km
Bussipysäkki: pihassa
Lentoasemalle: 50 km (Kuopion lentoasema)
Rautatieasemalle: 39,7 km (Siilinjärvi)

Etäisyydet alueen palveluihin

Ravintolaan: Pehku-baariin 9 km, Panoraama-baariin 6 km, Tahkon Piazzalle 13 km
Kylpylään: Tahko Spa 14 km (myös mm. hohtokeilaus, kuntosali, parturi-kampaamo, hieronta, vuokrattavat liikuntatilat sählyyn, sulkapalloon jne., Kotipizza)
Lääkäriin: Mehiläisen lääkäripäivystys 14 km, Nilsiän terveyskeskus 14 km
Kauppaan: Nilsiän S-market ja K-supermarket 14 km, Tahkon Sale ja K-market 14 km, Varpaisjärven S-market ja Siwa 14 km

Täältä löydät lisätietoa Tahkon alueen palveluista »

Aluekartat

xperience_black330x88_tahko

Koe unohtumattomimmat hetket Tahkon monipuolisten aktiviteettien parissa

Haluaisitko nauttia vauhdin hurmasta Tahkon mäkisessä metsämaastossa sähköpyöräsafarilla? Vai nostaa kuhaa kuohuvasta koskesta? Tahkolla on tarjolla aktiviteetteja jokaiselle, oli se sitten ammuntaa, melontaa, moottorikelkkailua tai paintballia.

Tutustu Tahko Experiencen tarjontaan: