Teacher’s apartment

This cozy two-room apartment on the upper floor is a former teacher’s apartment, which has been renovated respecting the original spirit of the old school building.

Atmospheric and peaceful accommodation

The peaceful teacher’s apartment suits well e.g. small families. Accommodation for 4+2.

wanhakoulu keittiö

Kitchen

The basic equipped kitchen has all the necessary cooking utensils as well as a dining table, refrigerator, stove, oven, microwave, dishwasher, and cutlery for the whole group.

olohuone wanhakoulu

Living room

The living room has a flat-screen TV, Playstation 3, and a large sofa, which is comfortable to sit on and relax at the end of a hard day’s vacation. The living room also has a pull-out sofa that can be used as a double bed for 2.

makuuhuone wanha koulu

Bedroom

There’s a 160 cm wide double bed and 90 cm wide bunk beds in the bedroom.

Yoga/Dojo space at Wanha koulu - Yoga Retreat

Yoga hall/dojo space

There’s our popular yoga hall/dojo space on the basement floor with a tatami. The space can be used by the guests of Wanha koulu daily between 6AM to 9PM.

Ukon sauna - shower room
Ukon sauna - dressing room
Ukon sauna

The old-time wooden sauna downstairs is used by the residents of the Teacher's Apartment

The apartment has its own toilet; the shower facilities are located on the ground floor of the school, where you can use a shower and a large old-fashioned wooden sauna “Ukonsauna”. The Teacher’s Apartment has its own daily sauna shift, the time of which can be agreed upon separately. In addition, if you wish, you can reserve the traditional log sauna in the schoolyard.

Bed Linen

Sheets and towels are available for an additional fee of €15/set. If you prefer, you can also bring your own. Please make sure that sheets are used on the beds to avoid an additional cleaning fee.

Pets

Pets are allowed. Additional cleaning fee €30/pet (allergy cleaning), paid on site.

Additionally

Teacher’s Apartment has air conditioning both upstairs and downstairs, free WiFi, and plenty of parking spaces, including 2 spaces for a block heater. (Not suitable for electric car charging.)

Starter kit of accessories

The apartment offers a starter kit of accessories:

• hand dishwashing liquid
  • dishwasher detergent 5 tbl
  • salt, spices
  • filter bags and
  • baking paper
  • cleaning agents
  • toilet paper 2 rolls
  • tissue paper 1 rial
  • cleaning cloths
  • dish towel
  • foil and baking paper
  • dishes and
  • cooking utensils for 6 people
  • shampoo
  • liquid soap

The starter kit is meant to get you started, so please bring your own supplies.

OpettajanAsunto_pohjapiirrustus

It is a short distance to the many possibilities of Tahko, but you can stay here in peace. Atmospheric and nostalgic former school building. Beautiful apartment.

5-star

A family of 5 people came to Tahko for a holiday and stayed in the teacher's apartment. The place was really good! Clean and tidy, everything you needed was found in the kitchen and more. Communication with hosts is quick and easy. The sauna got good steam after a day of skiing.

5-star

Lainavälineitä vapaaseen käyttöön: