Hiihtoretki Aholansaareen

Aholansaari tahko

Mietimme, mikä olisi sopiva kohde perheen pienimpien hiihtoretkikohteeksi ja päätimme lähteä Aholansaareen. Matka alkoi Skimacin vuokraamolta, josta haimme puuttuvat sukset ja saimme ne valmiiksi voideltuina. Tyyli oli perinteinen.

Aprikoimme, lähteäkö 5- ja 8-vuotiaiden kanssa ladulle suoraan Skimaciltä vai ajaisimmeko autolla niemen kärkeen, josta on helppo siirtyä jääladulle. Koska hiihtoreissu oli talven ensimmäinen, päätimme lähteä niemen kärjestä. Jos jäällä on kovin tuulista ja mukana on pieniä hiihtäjiä, Aholansaareen voi ajella suoraan jäätietä pitkin myös autolla ja hiihdellä suojaisammalla reitillä saaren sisällä (2 km). Reitti jäätä pitkin parkkipaikalta Aholansaareen on n. 1,5 km pitkä, ja oli juuri sopiva meidän pienemmille hiihtäjille. Jos ikää, hiihtotaitoa ja intoa on enemmän, voi jääreitille lähteä Piazzan nurkaltakin. Matkaa kertyy tällöin enemmän.

Jääosuuden jälkeen kävimme kotiruokalounaalla päärakennuksessa ja hiihdimme vielä 2km lenkin Aholansaaressa saaren sisällä, jossa oli hienoja maisemia ja vanhoja rakennuksia. Lenkin loppupäässä oli kota, joka on aina auki. Siellä paistoimme makkarat ja joimme pillimehut. Hiihtolomien aikaan kodassa myydään myös mm. muurinpohjalettuja.

Sitten aloitimme kotimatkan. Pojilla oli intoa kokeilla myös ladutonta osuutta ja kävimmekin katsastamassa kotimatkalla myös lähisaaria.

Mikä on Aholansaari?

Aholansaari on 1800-luvulla eläneen talonpoika ja herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen kotisaari, joka toimii nykyisin museokohteena ja jossa sijaitsee tunnelmallinen kotimuseo Paavon pirtti, sekä 1900-luvun alussa rakennettu kirkkoherra Kleofas Hyvämäen kesäpappila. Aholansaaressa sijaitsee nykyisin monipuolinen lomakeskus. Täällä lisää Aholansaaren historiasta »

Aholansaaressa järjestetään monenlaisia tapahtumia, lue niistä lisää täältä »

Aholansaari on mielenkiintoinen retkikohde ja sopii hyvin myös pidemmänkin hiihtoretken välietapiksi.

Aholansaari.fi

[foogallery id=”1295″]