Tahko Farmi: Tallitontun farmiseikkailu

farmi tahko

Eräänä lauantaiaamuna meitä odotti yllätys. Pojat sanoivat yllättäen että ”miksi aina rinteeseen” ja niin oli aika keksiä heille muuta puuhaa. Korviimme oli kantautunut Tahko Farmin Tallitontun seikkailu ja se olikin sopiva 5-vuotissynttäriohjelmaksi päivänsankari-Sulolle & veljille.

Saapuessamme farmille meidät vastaanotti kaksi tallitonttua, joilla olikin jo ohjelma meille valmiina. Poikia hieman ihmetytti tonttujen ikä; toinen tontuista ilmoitti olevansa 300- ja toinen 351 -vuotias. Sulo ilmoitti tontuille olevansa nyt 5-vuotias. Jengiimme kuului siis Sulon lisäksi Aapo 8-v ja Emil 8-v. Ja vahvistuksena joukossamme oli Linnea 12-v.

Rekiajelulle

Seikkailu alkoi Pehtoori-hevosen noudolla aitauksesta ja valmistelulla reen eteen. Kävimme läpi hevosen rekivarustuksen ja valjastimme sen. Tutuksi tulivat niin länget kuin rahkeetkin. Tämän jälkeen läksimme rekiajelulle.

Ratsastus

Rekiajelu oli mukavaa ja seuraavaksi luvassa oli talutusratsastusta. Ennen ratsastusta hevonen harjattiin ja satuloitiin; sitten vaan hevosen selkään.

Mönkijät

Kylläpä tuli pojille hymy huuleen kun seuraavaksi siirryimmekin ajamaan mönkijöillä radalle. Ohjaajakokouksen jälkeen pojat laittoivat lintassa menemään ja välillä käytiin penkassakin.

Eläinten ruokinta

Ajelun jälkeen siirryttiin sisälle tutustumaan eläimiin ja niitä olikin monenlaisia, suosikkieläimiä olivat kaniinit. Myös Pipsa-possu kiinnosti kovasti. Eläimiin tutustumisen jälkeen pidettiin pieni mehutauko ja siirryttiin tekemään ja hakemaan eläimille evästä. Lapset saivat hakea kottikärryillä heiniä ja ”eläinten keittiössä” opeteltiin annostelemaan ja valmistamaan kullekin eläinlajille sopivia sapuskoita. Ja sitten lapset saivat itse ruokkia eläimet.

Koko ohjelma kesti 3 tuntia ja olipa siinä kaupunkilaispojille ihmetystä. Tallitontun ohjelma sopii itsenäisesti 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille, siinä kerkeää vanhempi vaikka hiihtolenkille tai rinteeseen. Pienemmille on hyvä olla vanhempi mukana. Ulkona ollaan paljon ja sisälläkin on melko viileää talvella, joten vaatetusta kannattaa laittaa reilusti sään mukaan. Kaikenkaikkiaan mainiota!

[foogallery id=”1230″]

Ajo-ohjeet

Tahko Farmi sijaitsee Tahko päätietien Sääskiniementien varrella tien loppupäässä. Tahkofarmin risteys on 600 m toisen eli SPAn kohdalla olevan liikenneympyrän jälkeen ja kääntyy vasemmalle Koivulantielle. Risteys on viitoitettu, seuraa viittoja.

Osoite Koivulantie 2 B,  Tahkovuori
puh +358 45 111 0060

Avoinna ma – la klo 10 – 17 ja su klo 10 – 13

Lue täältä Tahko Farmin palveluista lisää: tahkofarmi.fi