Länsirinteiltä kätevästi mäkeen

Laskettelu Tahko

Tahkon Länsirinteiden puolelle on Wanhalta koululta vain 6 km ajomatka. Hissien edessä on yleensä reilusti tilaa parkkipaikalla ja autolla pääsee ihan hissien viereen. Länsirinteillä on 11 rinnettä. Ja hissiltä pääsee heittämällä suoraan myös toiselle puolelle. Katso Tahkon rinnekartta tästä.

Varsinkin jos ei ole tarvetta mennä vuokraamaan lasketteluvälineitä, Länsirinteiden puolelta on kaikin tavoin helpompaa ja mukavampaa mennä rinteeseen. Ja vaikka hissilippuja ei olisikaan valmiiksi hankittuna, Länsirinteiden puolen hisseillä pääsee ylös kun hissihenkilökunnalle kertoo menevänsä toiselle puolelle lipunostoon. Me menemme mäkeen aina kun mahdollista juuri tältä puolelta. Iltapäivän kääntyessä loppupuolta kohti myös upeat auringonlaskut näkyvät hyvin tänne.

Lännen helpon huipulla

Tänä talvena meidän perheessämme on kaksi 7-vuotiasta joista toinen on jo jonkin verran lasketellut aikaisempina talvina ja toinen vasta nyt on innostunut kunnolla kokeilemaan lajia. Luonnostaan ollaan huomaamatta oltu lähes jatkuvasti vain Länsirinteiden puolella; siellä on todella hyvät mäet aloittelevien laskettelijoiden käyttöön. Varsinkin loiva uusi rinne ”Lännen helppo” on ihan loistava tähän tarkoitukseen; rinteen loppupuolella pääsee myös testaamaan paria hyppyriä MiniCross -radalla, joihin aloittelijakin uskaltaa mennä. Lännen helppo ei ole valaistu, joten sinne kannattaa mennä ajoissa. Hissi sulkeutuu kun alkaa hämärtyä. Katso Tahkon rinnekartta tästä.

Hiihtokouluun

Toinen 7-vuotiaistamme olikin jo aikaisemmin käynyt opettelemassa laskun perusjuttuja Tahkon hiihtokoulussa; nyt toinenkin saatiin ylipuhuttua tunnin yksityisopetukseen (50€) ja kävi ilmi, että hiihdonopettajan voi pyytää tulemaan haluttuun rinteeseen myös länsirinteille. Paikalle tuli Aleksi, joka pitkällä kokemuksellaan sai lietsottua pojan vauhtiin. Tällä kertaa tunnin harjoittelu asiansa osaavan opettajan kanssa kahdestaan oli todella käänteentekevä pojan laskettelulle; treenin jälkeen huomattiin että iso kynnys, joka aiemmin oli pelottanut ja estänyt oppimista äidin kanssa, oli ylitetty ja pikkumies oli suorastaan intoa täynnä lasketteluun. 6 tuntia mäessä meni ihan huomaamatta.

Vinkkinä näin kantapään kautta oppineena: äiti tai isä voivat olla juuri todella vääriä henkilöitä opettamaan lapselle, erityisesti temperamenttisille, tällaisia taitoja :). Uuden opettelija yrittää selvästi enemmän ja kehittyy nopeasti kun on ammattitaitoinen opettaja. Mikäli tarvitsette välineitä, niitä saa kätevästi hiihtokoulun vierestä rinteen alta Skimac tirolista.

Tahko rinteet jukulauta street

Jukulauta street

Hissien oikealla puolella on mm. kokeilunhaluisia pikkukundeja puoleensavetävä mäki, ”Jukulautastriitti”, jossa on paljon eri kokoisia hyppyreitä niin kokeneemmille hyppääjille kuin ensimmäisiä hyppyreitään kokeileville. Kokeneempi 7-vuotiaamme viihtyi hyppyreissä käytännössä koko päivän.

Tästä videosta hieman esimakua Jukulauta Streetistä:

Tauolle makkaranpaistoon

Taukopaikaksi tarjolla on laavuja Länsirinteillä 3kpl, joilla tulen ääressä lämmittely ja makkaranpaisto onnistuu laskettelun lomassa. Jos makkarat unohtuivat niin nohevasti ne voi kipaista 15 minuutissa tahkon keskustan salesta. Ei muuta kuin mäki toiselle puolelle alas ja jään yli hotellin alakertaan ja takaisin niin että heilahtaa.

Myöskin suositella voi tunnelmallista ”Lännen lokari” -kahvilaa Länsirinteiden päähissien lähtöpaikalla.

Jukulautastreet hyppyriin