Moottorikelkka­reiteille suoraan pihasta

moottorikelkka tahko

Wanhan koulun pihasta pääsee suoraan myös Tahkon ympäristön moottorikelkkareiteille. Meille tuli tilaisuus päästä lasten kanssa kelkkailemaan sunnuntaina 22.1.2017 ja niinpä lähdettiin ajelemaan kohti Pehku-baaria, jossa oli tarkoitus käydä perinteisellä gulassi-keitolla ja pienimmäisen 4-vuotissynttärilounaalla. Caravan-kausipaikalla Wanhan koulun pihassa majoittuvat ystävämme lainasivat meille kelkkoja päiväksi.

Jani on toiminut aikanaan myös moottorikelkkaoppaana ja viiden minuutin pikakoulutuksella vaimollekin saatiin perusasiat jakeluun ja niin päästiin liikkeelle.

Pehku-baarille matkaa kelkkareittiä pitkin kertyy 10 km ja sinne päästiin kenenkään vielä kertaakaan kysymättä, paljonko on matkaa jäljellä. Talven ensimmäinen kelkkailu oli vielä jännää. Matkan varrella päätimme kuitenkin suunnata Pehkun sijaan parin kilometrin päähän, uudistettuun Panorama-baariin, jonne olimme edellisenä päivänä lasketellessamme unohtaneet repun.

Kotimatkalle lähdimme ensin laskeutumalla alas jäälle ja Nipasen kautta vähän eri maisemissa ajellen. Reitti oli paikoitellen aika muhkurainen, mutta muuten hyvässä kunnossa. Koko retkelle matkaa kertyi yhteensä n. 25 km.

 

Moottorikelkkailu Tahkolla

Tahko, Kuopion ja Rautavaaran ympäristössä moottorikelkkareittejä löytyy 600 km:n verran aina Kuopion ja Rautavaaran kautta.

Ohjatut safarit ovat usein antoisin ja helpoin tapa tutustua ympäristöön kelkkaillen. Tahkolla toimii muutama safariyritys, joiden kautta tämä onnistuukin. Tarjolla on paketteja parin tunnin tutustumissafareista usean vuorokauden retkiin. Maisemiltaan upeiden reittien varrella on useita kahvi- ja ruokailupaikkoja sekä yöpymis- ja saunomismahdollisuuksia. Reitit huolletaan säännöllisesti, joten ajourat pysyvät hyvässä kunnossa.

Tahko tarjoaa erinomaiset edellytykset myös omatoimiseen kelkkailuun.
Mikäli omaa kelkkaa ei ole tai et halua tuoda sitä mukanasi, voit vuokrata sopivan menopelin alueelta.

Lisäinfoa Tahko.comin sivuilta »

Täältä löydät kelkkareittikarttoja »

Pohjois-Savon infokartta »