Pehkubaarin iltaohjelmaa: lihafondue ja sauna

Wanha koulu baari

Tätä ei moni tiedä: Pehkubaarin legendaarisen after skin, päivän keiton & lohileipien ja munkkien lisäksi tarjolla on myös Mualiman sauna ja a la carte -ravintola illalla klo 18 jälkeen. Koska kaipasimme vaihtelua, päätimme ottaa tämän testaukseen ja ajelimme suoraan Pehkuun pitkän ajomatkan päätteeksi perjantai-iltana. Lapset olivat innoissaan (ja aikuiset myös).

Pehkubaariin on haettu vaikutteita Alpeilta omistajien tekemien useiden alppimatkojen kautta. Paksun lumikerroksen alla Pehkubaari näytti houkuttelevalta jo ulkoa päin. Sisällä oli heti lämmin ja kodikas tunnelma takkatulineen ja perinteisiin alppityylisiin asuihin pukeutuneine tarjoilijoineen. Pöytä olikin meille katettu valmiiksi ja pian saimme maistella Pehkun lihafondueta; lapsille tilasimme hampurilaiset ja kanakorin.

Pehkun lihafondue

Lihafonduessa laitetaan lihanpala tikkuun ja keitellään sitä lihaliemessä 2-3 minuuttia ja nautiskellaan runsaiden lisukkeiden kera. Erityisen hyvää oli uuniperuna, johon oli talon omat kastikkeet; koemaistoimme myös talon omatekemän uuden paholaisen hillon, jolle annamme 5 tähteä. Liha oli mureaa ja lihaliemi todella maukasta.

Illan a la carte -ravintolassa tunnelma on rauhallinen ja leppoisa. Ikkunoista avautuu talviset maisemat Tahkolle. Pehkun iltatarjonta sopii hyvin esim. erilaisille isoille ja pienemmille ryhmille, jotka haluavat nauttia tunnelmallisen illallisen yhdessä; sopii erinomaisesti myös perheille, after skin rymymeiningistä ei ole enää tietoakaan tässä vaiheessa iltaa.

Pehkun menu löytyy täältä »

[foogallery id=”1117″]

Mualiman sauna

Pehkun yhteydessä pikku puurakennuksessa sijaitsee ”Mualiman sauna”, jota vuokrataan tilauksesta. Sauna onkin maisemineen ja vanhanajan saunatunnelmineen varsinainen elämys. Saunan lauteille mahtuu jopa 20 henkeä. Saunaa voi vuokrata niin päivisin kuin iltaisinkin ja se on myös anniskelualuetta ja siellä voi nautiskella Pehkubaarin juomia ja viettää aikaa hyvässä seurassa. Saunan ulkopuolella on hyvät lumipenkat lumessa kieriskelyyn; sivullisia uhreja varoitetaan kylteillä ”varokaa alastomia ihmisiä” 🙂

Puusaunassa oli hyvät pehmeät löylyt. Koska avantoa ei täällä mäen huipulla ole tarjolla, sukeltelimme koko porukka pehmeään puuterilumeen, jota tällä kertaa oli n. 40 cm. Kuperkeikkakisoissa voittajaksi selviytyi Ida 10:llä kuperkeikalla; yhteenlaskettuna niitä kertyi tiimiltämme 37. Saunan viihtyvyyttä kuvaillaksemme testiryhmämme nuorin (4v) vastasi seuraavana päivänä kysymykseen ”lämmitetäänkö sauna”: joo, Pehkuun!

[foogallery id=”1130″]

Miten tänne pääsee?

Pehkubaariin pääsee suoraan rinteestä, mutta myös tietä pitkin vaikka autolla tai moottorikelkalla. Tahkolta ajetaan Länsirinteille päin ja käännytään ennen Länsirinteitä oikealle Pehkubaariin osoittavan kyltin kohdalta. Wanhalta koululta ajetaan Länsirinteiden risteyksen ohi ja käännytään Pehkun kyltin kohdalta vasemmalle.

 

Yhteystiedot ja varaukset

PEHKU JA MUALIMAN SAUNA
P. +358 44 067 1304
PEHKUNTIE 457
73310 TAHKOVUORI

VARAUKSET / MYYNTIPALVELU
MA – PE KLO 9 – 16
P. 044 048 1488
PEHKU@TAHKO.COM