Patikointimaastot Reittiönharjulla

Marjastus Tahko - Aktiviteetit Tahkolla

Olemme esitelleet blogissamme lähialueiden retkeilykohteita Rautavaaran ja Tiilikkajärven kansallispuistoista Tahkon ympäristöön, mutta myös suoraan Wanhalta koululta pääsee retkeilemään upealle Reittiönharjulle. Koulun pihasta avautuu ainutlaatuiset patikointimaastot. Kävimme syyskuun puolivälissä sieniretkellä Reittiönharjulla ja palasimme sieltä mukanamme pari ämpärillistä rouskuja ja haperoita.

Tahkon ympäristö on hyvin pitkälti hiekkaharjumaista maisemaa, mäntymetsää ja sammalen ja jäkälän peittämää maastoa. Jääkausi on muovannut sinne paljon suppia, joiden ansiosta harjulla on runsaasti korkeuseroja. Koulun pihasta lähdetään oikealle ensin Varpaisjärventien vartta Eitikantien yli, josta Reittiönharjun polku alkaa jatkuen samaan suuntaan Varpaisjärventien kanssa. Polku kulkee ylhäällä harjun laella ja ohittaa kolme pientä järveä. Maisemat ovat upeat. Sienien lisäksi alueella kasvaa paljon puolukkaa ja mustikkaa.

Polku tulee lopulta hiekkamontuille ja kääntyy siitä oikealle jatkuen umpeenkasvaneena hiekkatienä takaisin päin. Tästä lenkistä muodostuu n. 6 km:n reitti.

[foogallery id=”924″]

Reittikartta